Cabiria'nın Geceleri  

Posted by Adsız



An itibariyle bildirmek isterim ki izlerken kah içimi acıtan kah eğlendiren çok güzel,siyah beyaz bir Federico Fellini filmi.Kendisi 1957 İtalyan yapımı bir film.Uzun zamandır aklımdaydı.Kısmet bugüneymiş.Şimdi sırada diğer filmler var..Şiddetle öneriyorum izlemenizi..Siyah beyaz her şeye acayip bir ilgim olduğu için beni benden aldı zaten film.




Film Roma da, kenar semtlerde fahişelik yaparak hayatını kazanan 'Cabiria' nın gerçek aşkı arayışını ve hayal kırıklıklarını anlatıyor..

Mezardan çıkardığı karısının iskeletiyle 5 yıl yaşadı  

Posted by Adsız

Çok sevdiği karısının ölümüne dayanamayan Vietnamlı bir adam, karısının iskeletini mezardan çıkararak 5 yıl beraber yaşadı.



Vietnam'daki internet gazetesi Vietnamnet, merkez eyaleti Kuang Nam’daki küçük bir kasabada yaşayan 55 yaşındaki adamın 2004 yılında karısının mezarını açtığını, iskelete kille doldurarak şekil verdiğini, elbiseler giydirdikten sonra da onu yatağına aldığını belirtti.



Lev Van adındaki adam Vietnamnet’e, karısına sarılmak istediği için böyle yaptığı söyledi.Karısının 2003 yılında öldüğünü ifade eden Van, ilk zamanlar karısının mezarının üstünde uyuduğunu, 20 ay geçtikten sonra da yağmur, rüzgar ve soğuk hava yüzünden, “onunla uyuyabilmek için” mezara tünel kazmaya karar verdiğini bildirdi.



Van’ın çocuklarının durumun farkına varması üzerine babalarının mezara gitmesini engelledikleri, ancak 2004’ün kasım ayının bir gecesinde Van’ın mezarı açıp eşinin cesedini eve götürdüğü kaydedildi.

Yedi çocuklu Van, komşularının birkaç yıldır kendisini ziyaret etme “cesaretinde” bulunmadığını da belirterek, “Ben bazı şeyleri farklı yapan bir insanım. Normal insanlar gibi değilim” dedi.

kaynak:milliyet gazetesi


Kenna Kay: TV LAND  

Posted by Alper Çetiner

24 Kasım günü saat 14.00'da C 401'de okulumuz, iletişim tasarımı adına çok önemli bir insanı misafir etti,
Tam boyutlu görseli göster
KENNA KAY



Kenna Kay'in kendisini ve yaptığı çalışmaları takdim ettiği sınıfta izleyiciler oturacak yer bulamadılar. 9 Eylül GSF öğrencilerinin ve hocalarının yoğun ilgisi gözden kaçmazken üzülerek belirtmeliyim ki IEU ilgi konusunda sınıfta kaldı.

Kay, Akademik eğitimi tamamen ayrı bir yönde olmasına rağmen görsel tasarıma olan ilgisinin üstüne gidip bu alanda yol almış bir insan. Bunu nasıl başardığını bizlere anlatmaya çalıştı. Grafik tasarımcıların yaratıcı unsurlarının çocukken etkilendikleri tasarımlar üzerine inşa olduklarını dile getiren Kay bize kendi çocukluğundan kesitler sunmayı da ihmal etmedi.

Bir zamanlar sadece tipografik işler ve afiş tasarımlarıyla ilgilenirken nasıl oldu da televizyon dünyasına ayak bastı?
Hareketli animasyonlarla uğraşmanın farkı ne, zorlukları ne?
Çalışma ortamı nasıl ve kreatif grup nasıl hareket ediyor?

Genel olarak konuşulan konular bunlardı.

Nickelodeon kanalında etkin bir dönemden sonra MTV grubuna ait TV Land kanalında başkan yardımcısı olan ve aynı zamanda Parsons tasarım okulunda profesörlük yapmaya başlayan Kenna Kay televizyon ilüstrasyonlarının önemine değindi ve hedef kitlelerinin çok farklı olmasına rağmen (40-54 yaş) yeni trendleri başarıyla uygulamak için ne gibi çalışmalar yürüttüklerini bize görsel ögelerle anlattı.

AIGA yönetim kurulunda da yer alması nedeniyle kısaca derneğin vizyonu hakkında da bilgi alabildik.

Hoştu, güzeldi, ama niçin mail atılmadı, haber verilmedi, ufak afişlerle geçiştirildi ve ufacık bir sınıfa yönlendirildi,... işte bunları anlamakta biraz güçlük çektim sanırım.

Eric Johansson  

Posted by Adsız

Henüz 24 yaşında olmasına rağmen birçok reklam şirketinin gözdesi olan Erik Johansson'ın yaptığı foto manipülasyon çalışmaları mail'den mail'e dolaşıyor. Sanatçının tüm eserlerine http://www.alltelleringet.com/ adlı web sayfasından ulaşabilirsiniz.










Google Streets Spots Fire Truck Hit Old Lady  

Posted by IEU Medya ve İletişim


Hit it for the before shot and a link to the action area.


Honestly, I bet the old lady ran right into the side of the thing (old ladies are notoriously bad bike riders. *ahem* Grandma -- I saw you hit that bus shelter!). There's a before shot after the jump, but unfortunately the below image has since been removed from Google Maps. I smell conspiracy. I mean, it's not like the old lady asked to have have it removed. Old people using computers -- HA! They're better at avoiding fire trucks!


a link to the action area

Google Maps
via
Google Street View Captures Fire Truck Hit and Run With an Old Lady On a Bike [gizmodo]


Berlin Duvarı ve 20 Yıldır Yıkılamayan Duvar  

Posted by Alper Çetiner

http://images.zeit.de/bilder/2009/18/auto/trabant-mauer/trabant-mauer-540x304.jpg

9 Kasım 2009,
Berlin duvarının yıkılışının 20. yılı bu sefer her bir öncekinden daha görkemli bir şekilde kutlandı. Yüzbinlerce vatandaşın sokağa dökülüp kutladığı şenlik bu senenin en önemli hadiselerinden biri oldu. Alman halkı için karanlık bir yakın tarihin son kalıntısı olan duvarın yıkık parçaları günümüzde bir özgürlük sembolü olarak Avrupa'nın çeşitli müzelerinde sergileniyor.

1989 yılında (5 yaşındayken) hayal meyal hatırladığım şey, onca kalabalığın arasında dayımın omuzlarına çıkmışım, Brandenburger Tor'dan gelen kalabalık Trabbi (Doğu Alman Trabant arabalarının halk arasıdaki adı) ordusu. 80'li yılların New Wave ve Punk kültürünün merkezlerinden biri olarak Berlin o akşam her çoşkuyu ve taşkınlığı en yoğun şekilde yaşamıştı.

O gece itibariyle başlayıp haftalarca süren bir Doğu Almanya akını tüm şehri sarmıştı. Avro-Sosyalizmin kapalı ekonomisiyle o güne dek yedikleri en egzotik şey salatalık turşusuyken Batı'da manavlar dünyanın meyvelerini sunuyordu, türlü markaların envai çeşit ürünleri Doğu'luları büyülüyordu. Aylarca her çeşit mağazanın stokları rafların dolduğu hafta tükeniyordu. Durumu daha iyi anlayabilmeniz açısından Good Bye Lenin adlı filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Seneler geçti, gelişmiş Batı geri kalmış Doğu'yu kalkındırma projesine girdi. Bugünlerde Dresden, Leipzig, Rostock şehirleri Prusya zamanlarındaki gibi önemli ve intişamlı kentlere dönüştüler. Ancak yapılan harcamalar ülke ekonomisini ciddi anlamda sarstı. Dünya'nın yaşadığı ekonomik kriz ile ağır sanayi makinelerini pazarlama konusunda sıkıntı yaşayan almanlar, otomobil pazarı ABD'ye bağlı olunca da Irak anlaşmazlığı sebebiyle Porsche gibi
bir firmayı da iflasın eşiğine getirmiş, %80 oranında küçülmesine neden olmuştur.
Haliyle ekonomik sıkıntı şirketlerden çok halkı vurdu. Euro para birimi'nin kabulüyle fiyatların yarıya inmesi gerekiyorken ikiye katlanması en vurucu darbelerden biri oldu.

Almanya bu olaylar bütününe hep Batılıların penceresinden bakmıştır ve bakmayı da sürdürüyordur. Doğulular da en az karşı yakalılar kadar şikayetçi. Ekonomik bir çözüm olarak birleşmeyi uygun gören sosyalistler bugün devletin sosyal haklarından yeterince faydalanamamaktan ve işsizlik kavramını tecrübe edinmekten şikayetçi. İşin en üzücü kısmı, yapılan anketler duvarın tekrar örülmesinden ve iki ülkenin ayrılmasından yana olanların gün geçtikçe arttığını gösteriyor.

Belki de özgürlük bedeli pahalı bir haktır...

Giant Freaking Treehouse  

Posted by IEU Medya ve İletişim

 treehouse-1.jpg
Where was this when I was growing up? Not in my backyard, that's where!

Well, if you did find yourself fancying your childhood treehouse as the world's greatest, you may find yourself having to think again after getting to see the treehouse Horrace Burgess has built around Crossville in the United States state of Tennessee.
You start to appreciate the greatness of the treehouse Horrace Burgess has built when the figures are brought in. Standing at 97 feet in height, one agrees that the structure Horrace Burgess has built is the structure to beat, if you want to lay a claim to owning (or even having seen) thegreatest treehouse in the world.
Impressive, Horrace, but where's the 'No gurlz allowd' sign? And don't EVEN tell me you let females in that thing. THAT IS BREAKING THE SACRED BOND OF TREEHOUSE OWNERSHIP. Punishable by, um, letting me crash there for a week month. Come on, I'll eat your squirrel problem!

treehouse-2.jpg
treehouse-3.jpg
treehouse-4.jpg
treehouse-5.jpg

treehouse-6.jpg

The Worlds Greatest TreeHouse [zuzu] (with more pictures)
via
Humongous treehouse [make]

Giant Crack in Africa Will Create a New Ocean  

Posted by IEU Medya ve İletişim

 crack-kills.jpg
Because I love news heralding the end of the world as much as you do, I just read a large crack has recently formed in Ethiopia and may house a future ocean.

A 35-mile rift in the desert of Ethiopia will likely become a new ocean eventually, researchers now confirm.
The crack, 20 feet wide in spots, opened in 2005 and some geologists believed then that it would spawn a new ocean. But that view was controversial, and the rift had not been well studied.

A new study involving an international team of scientists and reported in the journal Geophysical Research Letters finds the processes creating the rift are nearly identical to what goes on at the bottom of oceans, further indication a sea is in the region's future.

 
Giant Crack in Africa Will Create a New Ocean
[yahoonews]

kimiz?

Fotoğrafım
İzmir Ekonomi Üniversitesinin Medya ve İletişim öğrencileriyiz. Derdimiz ortak bir alan yaratmak ve çok dertliyiz. Şöyle ki, okuyan herkes davetlidir.

neciyiz?

İzmir Ekonomi Üniversitesinin Medya ve İletişim öğrencileriyiz. Derdimiz ortak bir alan yaratmak ve çok dertliyiz. Okuyan herkes davetlidir.

arşiv