Gazoza atılan ilaçla bayıltıp tecavüzü engelleyen çubuk piyasada  

Posted by Adsız














Türk filmlerinin en fazla konuşulan “kurbanın gazozuna ilaç karıştırıp bayılttıktan sonra tecavüz etmesi” sahneleri artık tarihe karışacak . İngiltere de bir şirket, içkiye bayıltıcı ilaç atılıp atılmadığını anında tespit eden bir çubuk geliştirdi. Tecavüz tarihini değiştirecek ürün İngiltere’de piyasaya sunuldu.

Daily Mail’in haberine göre, 9.99 sterlinden (yaklaşık 24 lira) satışa çıkan ürün, çok basit bir testle içkinin içinde bayıltıcı özellik taşıyan GHB veya ketamin maddelerinin bulunup bulunmadığını ortaya çıkarıyor. Buna göre, test çubuğuna sahip olan kadın, buluştuğu erkeğin davranışlarından şüphelendiği takdirde, beyaz renkli test çubuğunu içkinin içine daldıracak. Çubuk maviye dönüştüğü takdirde içkinin içinde bayıltıcı madde bulunduğu sonucu çıkacak. Potansiyel kurban bu sayede muhtemel bir tecavüzden kurtulmuş olacak.

Tracy Whittaker ve Tina Dutton adlı iki kadın girişimci tarafından üretilen ürün, “2LoveMyLips” markasıyla satılan dudak parlatıcının yanında şimdilik promosyon olarak verilecek.

İngiltere’de içkiye ilaç atılalar bayıltma suretiyle meydana gelen tecavüz olaylarıyla mücadele etmek üzere kurulan Roofie Vakfı’nın rakamlarına göre, 9 bin 887 kişi ilaçlı tecavüze uğradı. Bunların büyük çoğunluğunu da kadınlar oluşturuyor. Vakıf, test çubuğunun kadınlarda ilaçla tecavüze karşı farkındalığı artıracağını savunuyor. Roofie Vakfı, İngiltere’de birçok kadınının hala ilaçla tecavüzün mümkün olduğuna inanmadığını da belirtiyor.

Gazoza atılan ilaçla bayıltıp tecavüzü engelleyen çubuk piyasada [milliyet]

0 yorum var | yaz / oku

Yorum Gönder

kimiz?

Fotoğrafım
İzmir Ekonomi Üniversitesinin Medya ve İletişim öğrencileriyiz. Derdimiz ortak bir alan yaratmak ve çok dertliyiz. Şöyle ki, okuyan herkes davetlidir.

neciyiz?

İzmir Ekonomi Üniversitesinin Medya ve İletişim öğrencileriyiz. Derdimiz ortak bir alan yaratmak ve çok dertliyiz. Okuyan herkes davetlidir.

arşiv