Kenna Kay: TV LAND  

Posted by Alper Çetiner

24 Kasım günü saat 14.00'da C 401'de okulumuz, iletişim tasarımı adına çok önemli bir insanı misafir etti,
Tam boyutlu görseli göster
KENNA KAY



Kenna Kay'in kendisini ve yaptığı çalışmaları takdim ettiği sınıfta izleyiciler oturacak yer bulamadılar. 9 Eylül GSF öğrencilerinin ve hocalarının yoğun ilgisi gözden kaçmazken üzülerek belirtmeliyim ki IEU ilgi konusunda sınıfta kaldı.

Kay, Akademik eğitimi tamamen ayrı bir yönde olmasına rağmen görsel tasarıma olan ilgisinin üstüne gidip bu alanda yol almış bir insan. Bunu nasıl başardığını bizlere anlatmaya çalıştı. Grafik tasarımcıların yaratıcı unsurlarının çocukken etkilendikleri tasarımlar üzerine inşa olduklarını dile getiren Kay bize kendi çocukluğundan kesitler sunmayı da ihmal etmedi.

Bir zamanlar sadece tipografik işler ve afiş tasarımlarıyla ilgilenirken nasıl oldu da televizyon dünyasına ayak bastı?
Hareketli animasyonlarla uğraşmanın farkı ne, zorlukları ne?
Çalışma ortamı nasıl ve kreatif grup nasıl hareket ediyor?

Genel olarak konuşulan konular bunlardı.

Nickelodeon kanalında etkin bir dönemden sonra MTV grubuna ait TV Land kanalında başkan yardımcısı olan ve aynı zamanda Parsons tasarım okulunda profesörlük yapmaya başlayan Kenna Kay televizyon ilüstrasyonlarının önemine değindi ve hedef kitlelerinin çok farklı olmasına rağmen (40-54 yaş) yeni trendleri başarıyla uygulamak için ne gibi çalışmalar yürüttüklerini bize görsel ögelerle anlattı.

AIGA yönetim kurulunda da yer alması nedeniyle kısaca derneğin vizyonu hakkında da bilgi alabildik.

Hoştu, güzeldi, ama niçin mail atılmadı, haber verilmedi, ufak afişlerle geçiştirildi ve ufacık bir sınıfa yönlendirildi,... işte bunları anlamakta biraz güçlük çektim sanırım.

0 yorum var | yaz / oku

Yorum Gönder

kimiz?

Fotoğrafım
İzmir Ekonomi Üniversitesinin Medya ve İletişim öğrencileriyiz. Derdimiz ortak bir alan yaratmak ve çok dertliyiz. Şöyle ki, okuyan herkes davetlidir.

neciyiz?

İzmir Ekonomi Üniversitesinin Medya ve İletişim öğrencileriyiz. Derdimiz ortak bir alan yaratmak ve çok dertliyiz. Okuyan herkes davetlidir.

arşiv